Franges horàries al desconfinament

El Ministeri de Sanitat ha decidit, finalment, com demanava la Generalitat de Catalunya, establir franges horàries per edats en el procés de desconfinament que comença dissabte amb l’objectiu clar d’evitar aglomeracions. Unes franges que afecten als habitants de Santa Cristina d’Aro perquè té més de 5.000 habitants.

Així, els majors de 14 anys podran sortir a passejar i fer esport de manera individual entre les 6 a les 10 del matí i de les 8 del vespre a les 11 de la nit. Només es podrà fer un únic passeig i a un màxim d’un quilòmetre de distància de l’habitatge. Respecte a la pràctica esportiva, es podrà fer per tot el terme municipal i també una única vegada al dia.

D’altra banda, els majors de 70 anys i les persones dependents, que requereixin d’un cuidador que els acompanyi, tindran dues franges, de 10 a 12 del migdia i de les 7 a les 8 del vespre. Els menors de 14 anys també tindran una franja, en les mateixes condicions que fins ara, entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda.

Totes aquestes franges no s’aplicaran als municipis de menys de 5.000 habitants (que no és el cas de Santa Cristina, però que representa el 80% dels de l’Estat espanyol). En aquests municipis, es podrà fer l’activitat de les 6 del matí a les 12 de la nit.

Queden excloses de totes aquestes activitats les persones que tinguin símptomes o estiguin en contacte amb malalts. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ho ha exposat aquesta tarda ha recordat que en totes aquestes activitats cal preservar la distància de dos metres.

Gràfic: El Nacional.cat

frangeshoraries0205