Àrea d’Ensenyament

Zona d'excel·lència educativa de la Vall d'Aro

El Pla d'Excel·lència de la Vall d'Aro és un Projecte interdisciplinar i interescolar que té per objectiu estimular totes les intel·ligències i tots els Talents dels alumnes d'uns centres escolars.

El Pla contempla assolir els objectius generals marcats pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya en el marc d'escola diversa que atén tot l'alumnat de manera que les activitats són obertes i per a tots els alumnes. La filosofia de fons està en entendre que tot l'alumnat pot esdevenir excel·lent en alguna habilitat i l'escola, els mestres i professors, han de fer possible l'estimulació i l'aparició d'aquestes habilitats.

Són cinc centres que comparteixen el Pla:
- Escola Els Estanys, Escola Fanals d'Aro (Platja d’Aro)
- Escola Vall d'Aro, l'Institut Ridaura (Castell d’Aro)
- Escola Pedralta (Santa Cristina d’Aro)

Cada centre té el projecte educatiu propi i un projecte compartit amb la resta de centres que formen part de la Zona d'Excel·lència Educativa.

Per fer-ho es compta amb la contribució dels Ajuntaments de Castell-Platja d'Aro i el de Santa Cristina d'Aro. Són 1500 alumnes i 130 professors implicats en totes les activitats conjuntes. Complementàriament també hi formen part la Inspecció Territorial d'Educació, els Serveis Educatius del Baix Empordà i l'autoritza els Serveis Territorials de Girona.

Destaquen com a activitats més singulars:

-Els treballs d'Ambients
-El treball per Racons
-La Robòtica educativa
-El suport escolar personalitzat d’altes capacitats i d’anglès
-Agrupaments flexibles
-Els tallers d’intel·ligències múltiples
-...

Així com activitats i projectes comuns:
-El Pensem Fort. Aquesta va dirigida als alumnes de 6è dels cinc centres i tracta temes de matemàtiques i llengua, l'esforç i la planificació de l'activitat. Organitzada pels alumnes i professors de l’Institut Ridaura.
-Aromates. També dirigida als alumnes de 6è de tots els centres i que utilitza l’entorn per treballar les matemàtiques. Organitzada pels alumnes i professors de l’Institut.
-Rodajoc. Activitat on hi participen alumnes de P5 i 4t. Jornada lúdico-esportiva organitzada pels mestres d’EF de la zona, on es treballen jocs alternatius, tradicionals i multiculturals. Col·laboració d’alumnes de l’Institut dins del servei comunitari.
-Formació professorat. Activitats de formació conjunta entre els claustres.
logo definitiu excel.lencia