Projectes i activitats educatives de l’Àrea

Aquest Sant Jordi fes que el teu comerç respiri cultura!

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro forma part de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines.

Com a part d’aquesta xarxa, tenim l'afany d'impulsar un projecte per a portar la literatura, i de pas la cultura, als aparadors dels comerços i establiments del municipi.

Hem vist les experiències que ja han realitzat altres municipis com Balaguer i, per això, hem decidit tirar endavant el projecte "Literatura als comerços i aparadors : Aquest Sant Jordi, fes que el teu comerç respiri cultura!".

El projecte ha consistit en que, durant tot un mes, des del dia de Sant Jordi i, fins al diumenge 23 de maig, els aparadors del municipi s’han omplert de poemes, de parts de novel·les o fins i tot de contes o fragments d’obres de teatre en llengua catalana.

Des de l’Àrea d'Ensenyament hem pretès que aquest projecte sigui transversal en tot moment, implicant diversos agents del municipi:

- Els comerços i establiments del municipi (Amb la col·laboraciço de l'Àrea de Promoció Econòmica)
- La biblioteca Baldiri Reixac (Que ha ofert als comerços la possibilitat de triar els textos)
- L'Escola Pedralta, que ha triat i escrit textos dels aparadors dels diferents departaments municipals (Alcaldia, OAC, Serveis Econòmics, Urbanisme, Serveis Socials, Espai Ridaura, Pavelló d’Esports, Punt d’Igualtat, Oficina de Turisme, Deixalleria Municipal, Àrea de Cultura i Promoció Econòmica).


El projecte ha tingut una participació molt gran, amb més de 50 comerços i establiments del municipi (Més del 50% dels establiments) i 11 aparadors dels diferents departaments municipals), i els textos triats... molt variats!!! Des de Mercè Rodoreda fins a textos de producció pròpia, passant per Joana Raspall, Joan Salvat Papasseit, Lluis Llach, Joan Vinyoli, Salvador Espriu, Josep Carner, Anna Rosell, Miquel Martí i Pol, Maria Mercè Marçal, Pere Calders, Joan Borssa, Montserrat Abelló, Josep Maria de Segarra, Enric Casasses,  Jacint Verdaguer, J.V. Foix,  Núria Albó, , Andreu Galan, Maria Antònia Salvà, Jaume Sisa, Joan Vergés, Marc Freixes, Sau i Txarango.

Hem convertit així Santa Cristina d’Aro en una immensa biblioteca a l’aire lliure!!!

De cares al 2022 pretenem ampliar la campanya amb noves iniciatives per a fer-la més interessant i participativa.

La campanya ha tingut prou repercussió mediàtica. Aquí en teniu el resum de les aparicions en diferents mitjans, a banda de la repercussió i comentaris que ha generat a les xarxes de lAjuntament.:

https://www.tvcostabrava.com/maria-pages-/cultura/llibres/literatura-als-aparadors-de-santa-cristina-daro

https://revistabaixemporda.cat/santa-cristina-daro-celebra-el-sant-jordi-amb-poesia-als-aparadors-duna-cinquantena-de-comercos

         
         
         

Us deixem també amb un petit recull d'imatges de la campanya d'aquest 2021.

Àrea d'Ensenyament

 B4A5095 B4A5169 B4A5351 HDR B4A5387 HDR B4A537616190836506401619083650600