El patrimoni local

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2020 A SANTA CRISTINA D’ARO

Dins les activitats organitzades per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro en les Jornades Europees de Patrimoni que s’han dut a terme el cap de setmana del 9 a l’11 d’octubre de 2020, hi ha hagut la presentació dels treballs d’ordenació i catalogació dels elements que conforme el PATRIMONI LOCAL.

L’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament va decidir d’apostar per fer visible la riquesa arqueològica i arquitectònica municipal i es va comença fa anys realitzant activitats i tallers a la Cova d’en Daina i els jaciments megalítics de l’entorn... de mica en mica s’ha anat ampliant la temàtica i els emplaçaments fins que enguany s’han proposat diferents activitats al voltant de la figura de Mercè Rodoreda, sobre la Cova d’en Daina i s’hi ha afegit un Romanyà Medieval i una visita al nucli antic de Santa Cristina.

Aquestes activitats, però, no tindrien sentit si no és amb un coneixement de les restes arqueològiques i arquitectòniques que hi ha en tot el terme municipal; si no es realitza una tasca de catalogació, conservació i difusió. En aquest sentit, al mes d’abril passat, el Ple municipal, per unanimitat, va aprovar la declaració dels primers BCIL del municipi que incloïen els dòlmens, les cistes i els menhirs (monuments megalítics) i dos jaciments de primer ordre com són el poblat iber de Plana Basarda i l’església paleocristiana. A continuació, i vistes les darreres troballes, es va intentar de posar ordre i així realitzar una millor tasca de conservació per aquest motiu, es va fer un inventari exhaustiu de tot el patrimoni local que inclou les restes arqueològiques, però també eines i instruments lítics que es troben en museus o centres d’estudi. Aquest estudi s’inclourà en el POUM, actualment en fase de redacció, i que permetrà una millor conservació. Aquesta tasca de catalogació i proposició d’ordenació va anar a càrrec de l’arqueòleg Xevi Niell qui, el dia 9 d’octubre passat, va fer la presentació a l’Espai Ridaura.

Volem compartir amb vosaltres una pinzellada d’aquest material.

Santa Cristina d’Aro, 20 d’octubre de 2020

 DSC 0264

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (Patrimoni Santa Cristina.pdf)Patrimoni Santa Cristina.pdf[ ]33023 kB