Beques per fer pràctiques en matèria d'arxius i gestió documental

Són beques per a fer pràctiques relacionades amb:

a) Organització, tractament, descripció, digitalització i difusió de fons documentals dels arxius històrics provincials de Girona, Lleida i Tarragona, que gestiona el Departament de Cultura. Aquestes tasques es desenvoluparan sota la tutoria de la direcció de l'arxiu.

b) Suport als programes de la Direcció General del Patrimoni Cultural en matèria d'arxius i gestió documental, sota la tutoria de la persona cap del Servei de Suport al Sistema d'Arxius de Catalunya o de la persona cap del Servei de Coordinació de la Xarxa d'Arxius Comarcals.

c) Identificació, recuperació i projecció dels fons documentals relacionats amb el món de l'esport i col·laboració en programes innovadors d'acció cultural i difusió en el marc de la societat digital de la Xarxa d'Arxius Comarcals, sota la tutoria de la persona cap del Servei de Coordinació de la Xarxa d'Arxius Comarcals.

d) Suport a les tasques d'actualització i revisió de continguts de les Taules d'Accés i Avaluació Documental (TAAD) i de les dades estadístiques relatives a la destrucció de documents dels centres d'arxiu del Sistema d'Arxius de Catalunya i a les tasques de recerca d'informació sobre l'avaluació i la destrucció de documents en entorns electrònics, sota la tutoria de la persona que exerceix la secretaria de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental. 

Es concedeixen un màxim de deu beques, de 1.250,00 euros mensuals.

La durada de les beques és, com a màxim, d'onze mesos, mesos entre l’1 de setembre del 2022 i el 31 de juliol del 2023. L'horari de les beques és de matí, i la dedicació és, com a màxim, de 35 hores setmanals, en horari de permanència obligada de 9 h a 14 h, i la resta d'hores és flexible.

Poden ser beneficiàries d’aquestes beques les persones físiques que hagin finalitzat els estudis següents: llicenciatura en Humanitats, Història, Història de l’Art o Documentació o títol de grau equivalentent.

Termini de sol·licitud: del 8 de juny al 28 de juny a les 14h del 2022.

Segona convocatòria (2022): es convoquen dues beques més per a la modalitat e) d'una durada de màxim 9 mesos entre l'1 d'octubre del 2022 i el 31 de juliol de 2023.

Termini de sol·licitud: del 19 de juliol al 13 de setembre a les 14h del 2022.

Més informació a:

https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Beques-per-fer-practiques-en-materia-darxius-i-gestio-documental 

1 arxius i gd