caenfrdeitptrues

EN BUSCA D'IMATGES HISTÒRIQUES DE LES COLLES DE CARNAVAL

Formes part o has format part d’una colla de Carnaval de Santa Cristina d’Aro?
Tens fotografies o imatges de la colla?
Vols compartir-les amb tot el municipi?

Santa Cristina d’Aro ha estat sempre un municipi bolcat amb la festivitat del Carnaval. El nostre poble ha viscut molt intensament els actes multitudinaris propis d’aquesta festa popular... la presentació del Rei/na Carnestoltes, la rua, el Dijous Gras, l’enterrament de la sardina...  Tots aquests actes que aquest 2021, a causa de la situació sanitària que estem vivint, seran impossibles de repetir.

Tot i això, des de l’Ajuntament estem treballant en diferents actes i actuacions per a aconseguir que el municipi respiri tot el Carnaval possible en aquest any tan excepcional.

Així doncs, aprofitant la proximitat de les dates del Carnaval 2021, l’Àrea de Festes de l’Ajuntament està recopilant imatges antigues de les diferents colles de Carnaval de Santa Cristina d’Aro per tal d’editar plafons publicitaris del nostre Carnaval que tenim previst instal·lar en diferents espais del poble.

Per això ens cal l’ajuda de tothom!

Si tens imatges de colles de Carnaval del poble i vols compartir-les amb tothom, si us plau, envia’ns-les abans del dia 29 de gener de 2021 a l'Àrea de Festes: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Si saps el nom de les persones que hi surten o tens alguna informació rellevant i ens ho vols explicar, millor que millor!

Poden ser imatges del Carnaval del 2020, o del 2019, o del 2018 i del 2000 o el 1990 o del 1982!!!... Del Carnaval que sigui! Només cal que siguin imatges d’alguna de les colles de Carnaval locals i que tinguin (dins del possible) una qualitat suficient per a poder-les imprimir.  

Moltes gràcies pel vostre suport.

 

01 Castanyes Voladores 1

Foto: Colla local 'Castanyes Voladores', Carnestoltes del Carnaval 2020

ANUL·LACIÓ ACTIVITATS CULTURALS MES DE GENER 2021, PEL CÒVID

VISTA LA RESOLUCIÓ SLT/1/2021, de 4 de gener, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

S'ANUL·LEN LES ACTIVITATS PREVISTES DURANT EL MES DE GENER 2021 A L'ESPAI RIDAURA.

LES ACTIVITATS PREVISTES S'AJORNEN FINS A NOU AVÍS.

RECOMANACIONS PROCICAT

AJUTS PER EMPRESES I AUTÒNOMS DEL SECTOR TURÍSTIC

A partir de demà 26 de novembre a les 9.00h es podran tramitar els ajuts per a empreses i autònoms del sector turístic.

Aquesta convocatòria està dotada amb un total de 19M d'euros que està destinada per:

 • Guies de turisme de Catalunya habilitats
 • Titulars d'establiments d'allotjament turístic
 • Agències de viatges
 • Empreses explotadores d'habitatges d'ús turístic
 • Establiments i activitats d'interès turístic

Aquesta convocatòria és compatible amb les dues línies d'ajuts que ja s'han atorgat des de la Direcció General de Turisme.

Podreu accedir al tràmit mitjançant el següent enllaç:

Subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per la COVID-19 (Agència Catalana de Turisme). Canal Empresa (gencat.cat)

covid19

DECRET: CONVOCATÒRIA DEL PLE ORDINARI TELEMÀTIC DEL DIA 24 DE NOVEMBRE DE 2020.

DECRET.-

CONVOCATÒRIA DEL PLE ORDINARI TELEMÀTIC DEL DIA 24 DE NOVEMBRE DE 2020.

Fonaments,

Vist el que disposen els articles 78.2, 80 i 80.4 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals, aprovat per Reial Decret 2568/1996, de 28 de novembre,

Vista la Disposició Final Segona del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per a fer front al COVID-19 que ha modificat l'article 46 de la Llei 7/1985, afegint un tercer apartat que habilita ha celebrar sessions i adoptar acords a distància per mitjans electrònics i telemàtics, quan concorrin situacions excepcionals de força major, de greu risc col·lectiu, o catàstrofes públiques que impedeixin o dificultin de manera desproporcionada el normal funcionament del règim presencial de les sessions dels òrgans col·legiats de les Entitats Locals

Vista la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya,.

Vistos els fonaments, l’alcaldessa decideix convocar la sessió ordinària del ple municipal previst pel 24 de novembre de 2020 per mitjans electrònics.

Vist els anteriors fonaments,

DISPOSO:

PRIMER.- CONVOCAR la sessió ordinària a distància del Ple municipal pel dia 24 de novembre de 2020 a les 20:30 hores i FIXAR el següent ordre del dia:

ORDRE DEL DIA

 1.Acta de la sessió del Ple ordinari de data 27 d’octubre de 2020.- Lectura i aprovació

 2.Resolucions de l’alcaldia.- Coneixement.

 3.Sentències i Interlocutòries.- Coneixement.

4.Proposta de resolució d’incoació de procediment pel reconeixement del dret de les hereves del senyor Santiago Aymerich Dalmau a ser indemnitzades.(Expedient E103.1 001-2019)

5.Proposta de manifest unitari del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. 25 de novembre de 2020.

6.Proposta de moció presentada pel grup municipal PSC “per els PGE: uns pressupostos municipalistes per a la recuperació social de la seva ciutadania i l’emprenedoria local”.

7.Proposta de moció presentada pel grup municipal GUANYAREM “En defensa de la unitat de la llengua catalana”.

8.Proposta de moció presentada pel grup municipal GUANYAREM en relació amb “l’escalada militar al Guerguerat, al sud-oest del Sàhara occidental”.

9.Proposta de moció presentada pel grup municipal CIUTADANS, per “impulsar un pla de rescat social i econòmic per a les famílies, autònoms i empreses i sectors associatius, culturals i esportius del municipi davant la crisi provocada pel segon brot de la pandèmia Covid-19”.

 1. Proposicions urgents

11.Precs i preguntes.

SEGON.- NOTIFICAR la present resolució als membres integrants de l’òrgan col·legiat.

TERCER.- DISPOSAR que des del moment de la present convocatòria i fins a la celebració de la sessió, els expedients corresponents als punts que integren l’ordre del dia podran ser consultats pels membres de l’òrgan col·legiat.

ÚLTIMA HORA DEL CORONAVIRUS A SANTA CRISTINA

Es prorroguen 15 dies més (fins al 21 de desembre) les mesures decretades del Tram 1 per a la reobertura progressiva de les activitats.

Aquest primer tram va entrar en vigor el dilluns 23 de novembre i van permetre l'obertura de bars i restaurants amb un 30% d'aforament.

En la següent imatge podeu veure les mesures:

126060176 2950249245199867 986535463567292902 o

 

 

MESURES APLICABLES DURANT LES FESTES DE NADAL

El dia 2 de desembre es van publicar les mesures especials que s'aplicaran durant les Festes de Nadal.

 • Les nits de Nadal i Cap d'Any el confinament nocturn serà de les 01:30h a les 06:00h.
 • Durant la nit de Reis, el confinament nocturn serà de les 23:00h a les 06:00h.
 • Les trobades i reunions es limitaran a un nombre màxim de 10 persones.

infografia mesures festes nadal 002 page 0001

Tota la informació del Coronavirus al web de la GENERALITAT i al web de SALUT

LA DIPUTACIÓ DE GIRONA ATORGA MÉS 135.000 EUROS EN SUBVENCIONS A SANTA CRISTINA D’ARO.

LOGO DIPU

La Diputació de Girona ha concedit a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro,  a través del Fons de Cooperació Econòmic i Cultural 2020, més de 135.000 euros en subvencions.

Els Ajuts han permès al govern Cristinenc, fer front a despeses com la millora de l’enllumenat públic, la compra d’ordinadors, l’arranjament de camins municipals, així com actuacions artístiques.

En concret :

Subvenció de 110.511,05 euros en despeses corrents, concretament en despeses de manteniment i millora de l’enllumenat públic.

Subvenció de 2.800 euros en camins municipals, concretament en arranjament de diversos camins municipals

Subvenció de 2.670,41 euros en noves tecnologies, concretament en despeses per la compra d’ordinadors.

Subvenció de 19.501,95 euros, per despeses culturals, concretament, per despeses en actuacions artístiques”.

Subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic

S'han aprovat les bases reguladores i les condicions per a la concessió de subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya.

L'objecte d'aquestes bases és regular les condicions per a la concessió de subvencions a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per la situació de crisi ocasionada per la Covid-19, per compensar l'evident pèrdua econòmica del sector i garantir la continuïtat de la seva activitat.

Es tracta d'un únic pagament que dobla la quantia de l'anterior convocatòria. Amb aquest tercer ajut, el Govern haurà destinat 32,5M€ en línies directes de subvenció per garantir la continuïtat del sector turístic.

Ho podran sol·licitar:

 • Guies habilitats
 • Titulars d'allotjaments turístics
 • Agències de viatges
 • Empreses explotadores d'habitatges d'ús turístic
 • Establiments i activitats d'interès turístic

Cliqueu aquí per accedir a l'enllaç

 

EmXeSMnW4AEKD8C

COMUNICACIÓ DE CREMA

Ja es pot tramitar electrònicament l'autorització per a la realització d'activitats amb risc d'incendi forestal i comunicació de crema.

Durant el període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març, les persones que tinguin previst fer foc en terrenys forestals de Catalunya definits a l'article 2 de la llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, i a la franja de 500 metres que els envolta, no necessiten una autorització administrativa, però sí que ho han de comunicar prèviament (ordre MAB/62/2003, de 13 de febrer, per la qual es despleguen les mesures preventives que estableix el Decret 64/1995, de 7 de març pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals).

Per aquest motiu us facilitem l'enllaç per poder realitzar la comunicació de manera electrònica i sense haver-vos de desplaçar. Recordeu que haureu de disposar de certificat o firma electrònica.

http://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776_Autoritzacio-per-a-la-realitzacio-dactivitats-amb-risc-dincendi?category=

 

Per qualsevol dubte o consulta: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

ITINERARIS I PUNTS D'INTERÈS

El  nostre patrimoni:

- Cova d'en Daina

- Mercè Rodoreda

-Itineraris megalítics

- Romanyà de la Selva

- Els gegants del bosc

I molt més!

PORTADA

Més articles...

Twitter

Facebook Ajuntament