TRET DE SORTIDA DEL FESTIVAL ‘CONCERTS D’ARO’ A SANTA CRISTINA


Encetem el mes de juliol amb la tornada del festival ‘Concerts d’Aro’, organitzat per l’Àrea de Cultura de Santa Cristina d’Aro.

En l’edició d’enguany, tots els espectacles es duran a terme a l’Espai Ridaura per tal de mantenir la distància de seguretat entre les persones assistents, i tots ells compliran amb els protocols de seguretat establerts pel Procicat.

El cicle de concerts es durà a terme durant els mesos de juliol i agost, on la cultura i la música seran els protagonistes a l’Espai Ridaura, que compta amb el distintiu d’“Espai de Cultura Responsable” promogut per la Generalitat de Catalunya.

En detriment d’altres anys, en aquesta nova edició destaquem el retorn de la sarsuela, que serà l’espectacle que obrirà el cicle dels ‘Concerts d’Aro’ el proper diumenge 18 de juliol. L’espectacle tindrà lloc a les 20 h a l’Espai Ridaura i comptarem amb la coneguda i emblemàtica sarsuela ‘La Tabernera del Puerto’ de P. Sorozábal, a càrrec de l’Orquestra Simfònica Harmonia, amb la direcció d’Albert Deprius. 

Clourem el juliol amb l’actuació del dia 31 amb el músic i conferenciant Joan Vives, que ens parlarà de Luigi Boccherini, entre el refinament galant i la música dels carrers del segle XVIII, un avanç del concert que es durà a terme tot seguit, el dia 6 d’agost, a càrrec de Fabio Biondi & Europa Galante, que interpretaran els quintets de Boccherini.

Continuarem el dia 11 d’agost amb el concert ‘La poesia i el teatre en la música vocal’ a càrrec d’Àngel Òdena, baríton, i Miquel Ortega, piano, un duet que no us podeu perdre. Seguidament, el dissabte 14 d’agost, tindrem doble sessió de màgia amb la 22ª Nit d’Il·lusió que enguany té doble passi, a les 19 h de la tarda i a les 22 h del vespre. 

Entre setmana, dijous 19 d’agost, gaudirem d’un concert de piano a quatre mans a càrrec de  Divina Òpera, amb Carles Lama i Sofia Cabruja. Finalment, tancarem el mes d’agost i el festival dels ‘Concerts d’Aro’ amb l’espectacle ‘Santa Cristina amb la capital de la sardana 2021’ i la dansa anomenada ‘Una festa empordanesa del 1900’ a càrrec del Grup Montgrí Dansa i de la Cobla La Principal de Cassà, sota la direcció d’Ivan Joanals i Ametller.

Les entrades dels concerts es posen avui mateix a la venda a través de la pàgina web de l’Espai Ridaura: https://espairidaura.santacristina.cat/entrades.html

 

Programació concerts i venda d’entrades online

Seguidament us detallem el calendari d’activitats del Festival Concerts d’Aro 2021 i els links per a la venda d’entrades:

 

La regidora de Cultura, Tina Gorina, en va parlar en un reportatge a TV Costa Brava sobre els Concerts d'Aro. Visualitza la notícia aquí: https://www.tvcostabrava.com/a-la-carta/lentrevista/concerts-daro-aforament

 

Concertsdaro cartell BAIXA

RUTA MATEMÀGICA A SANTA CRISTINA


L'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro ha preparat una Ruta Matemàgica amb 8 jocs i enigmes sorprenents.  La ruta us proposa descobrir interessants racons de Santa Cristina mentre jugueu i poseu a prova l’atzar !  

Es tracta d’una ruta auto-guiada, només us cal el Llibret explicatiu que podeu descarregar aquí:  Llibret Ruta Matemàgica Digital pdf  . També trobareu la Guia impresa a l'oficina de Turisme de Santa Cristina d'Aro, punt d’inici de la Ruta.

Si voleu aprofundir més en la mecànica de cadascun dels jocs, ho podeu fer tot clicant aquí: Els secrets de la Matemagia

També podeu consultar un breu apunt sobre l’Aprofitament didàctic de la Ruta

Són jocs aptes per a tothom, de 10 a 99 anys!

ruta matemagia


Mapa Ruta Mtmagia

CONTRACTACIÓ EN PRÀCTIQUES DE JOVES BENEFICIARIS DEL PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL DE CATALUNYA


L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro contractarà al mes de juliol i setembre a 3 joves menors de 30 anys que hagin finalitat estudis universitaris, de formació professional de grau mig o superior o certificats professionals, que estiguin inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació no ocupats i al programa de Garantia Juvenil.

La contractació dels 3 joves en pràctiques a jornada completa durant sis mesos serà per a les següents àrees:

- Plaça 1: Tècnic/a d’Educació Infantil a l’Escola bressol municipal (grup C1)

- Plaça 2: Tècnic/a d’Auxiliar Administratiu/va (grup C2)

- Plaça 3: Tècnic/a auxiliar en Gestió Forestal i Medi Natural (grup C1)

 

Els perfils professionals dels joves que portaran a terme el contracte en pràctiques són els següents:

- Plaça 1: Tècnic/a Superior en Educació Infantil o de qualsevol altre títol declarat equivalent; Títol de Grau de Mestre en Educació Infantil o títol de Diplomatura equivalent o superior.

- Plaça 2: Graduat escolar, formació professional de 1r grau o equivalent.

- Plaça 3: Tècnic/a Mig en Aprofitament i Conservació del Medi Natural o de qualsevol altre títol declarat equivalent.

 

Aquest contracte de treball és efectuat d’acord amb les condicions establertes a la resolució TSF/1556/2021, d’11 de maig i és cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, en el marc de l’Eix Prioritari 5 relatiu a la integració sostenible,  amb una taxa de  cofinançament del 91,89%.

Per poder formar part del programa s’ha d’acreditar:

Que sigui menor de 30 anys.

Que disposi de la titulació acadèmica relacionada amb els llocs de treball a cobrir.

Que estigui inscrit al Programa de Garantia Juvenil.

Que estigui inscrits a demandants d’ocupació no ocupats DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Les persones interessades ja poden presentar el seu CV a l’àrea de Joventut: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

NOTA: La contractació de joves restarà condicionada a l’atorgament de la subvenció a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i en el cas que la subvenció sigui inferior a allò sol·licitat, la mateixa entitat prioritzarà els llocs de treball segons necessitats del territori.


Contractació joves en pràctiques GJ 2021

FOT-LI QUE ÉS DE SANTA!


Mostra de talent jove de Santa Cristina d'Aro

Fot-li que és de Santa! 
és la novetat de la Festa Major 2021 per la gent jove del municipi: una Mostra de talent per al descobriment i exhibició de joves que actueu en àmbits com la música, la dansa, el teatre, el circ, la màgia, monòleg, poesia, pintura o fotografia!

Des de l’àrea de Joventut volem reforçar la visibilitat de col·lectius juvenils i joves a títol personal que heu iniciat projectes emprenedors dins del món artístic i cultural!

Fot li que és de Santa Slide

El dia de la mostra serà el dijous 22 de juliol a la nit, coincidint amb el final del Pregó que inaugura la Festa Major a l’exterior de l’Espai Ridaura.

Els col·lectius juvenils i joves que hi vulgueu participar haureu de formalitzar la vostra inscripció a l’activitat, a través d’aquest formulari en línia habilitat també a les xarxes socials de l’àrea de Joventut:

https://bit.ly/3eWrLHp

Les inscripcions es poden realitzar de forma gratuïta del 24 de maig a l’11 de juny. Cal tenir entre 12 i 31 anys i estar empadronats a Santa Cristina d’Aro. En el cas dels col·lectius juvenils, l’organització accepta la participació d’integrants que siguin d’altres municipis. Juntament amb la inscripció cal explicar breument l’actuació que es vol portar a terme i el material que es pugui necessitar!

L’àrea de Joventut ens posarem en contacte amb les persones seleccionades abans del divendres 18 de juny per explicar la programació de l’acte i tots els detalls de les actuacions!

Les actuacions s’enregistraran i tindran difusió a través dels mitjans de comunicació de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro!

Tots els participants rebreu un certificat acreditatiu i un obsequi per la vostra participació en l’activitat!

Mostra’ns el teu talent dalt d'un escenari! Fot-li que és de Santa!

INSCRIPCIONS CASAL D'ESTIU 2021 - DE L'11 AL 25 DE MAIG


INSCRIPCIONS OBERTES DE L'11 AL 25 DE MAIG.

IMPORTANT! Informació rellevant que cal llegir abans de realizar la inscripció:


PERÍODE INSCRIPCIONS: De l'11 al 25 de maig.

CASAL INFANTS: De P3 fins a 6è de primària
CASAL JUVENIL: De 1r a 4t d'ESO

PERÍODE CASAL:
CASAL INFANTS: Del 28 de juny al 3 de setembre
CASAL JUVENIL: Del 28 de juny al 23 de juliol
*Inscripció mínima per a dues setmanes.

HORARIS:
8:00h - 9:00h Servei d'acollida
9:00h - 14:00h Casal estàndard

QUOTES:
Preu per a 4 setmanes:
- Hora complementària (De 8 a 9 h - Servei d'acollida): 40,00 €
- De 9 a 14 h.................................................................: 200,00 €

Preu per a 2 setmanes:
- Hora complementària (De 8 a 9 h - Servei d'acollida): 22,50 €
- De 9 a 14 h.................................................................: 128,00 €

BONIFICACIONS
Tots els infants que estiguin empadronats a Santa Cristina d’Aro o que un membre de la seva família hi treballi, tindran:
1) Un 30% de descompte sobre la quota del casal.
2) Un 15% de descompte addicional per al segon germà empadronat sobre la quota del casal.
3) Un 20% de descompte addicional als nens/es que provinguin de famílies nombroses o monoparentals sobre la quota del casal. Sempre i quan complexin els criteris econòmics recollits a l’ordenança fiscal número 18. S’ha de sol·licitar: https://www.santacristina.cat/seu-e-i-tramits/tramits-i-instancies/239-hisenda.html

PAGAMENT:
La primera setmana de juny rebreu una carta de pagament al correu electrònic, podreu realitzar-lo amb la vostra banca virtual o bé anar a pagar-ho a un caixer automàtic mitjançant el codi de barres

 

*Per realitzar la inscripció és obligatori utilitzar el navegador Google Chrome. La resta produeixen errors.

>>> INCRIPCIONS: Accediu a través de la plataforma: https://estiu.santacristina.cat/

Rebreu el resum de la vostra inscripció al correu electrònic de contacte (reviseu el correu brossa).

 

Per més informació contacteu amb l'Àrea d'Esports al correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Casal destiu
Foto d'arxiu: Casal Estiu 2019 Santa Cristina d'Aro

LA ZONA JOVE OBRE LES SEVES PORTES CADA TARDA, AMB CITA PRÈVIA


La Zona Jove obre les seves portes cada tarda, amb cita prèvia i grups de màxim 6 persones.

L’àrea de Joventut de Santa Cristina d’Aro ha donat la benvinguda a la Lidia, la nova dinamitzadora juvenil, i amb la seva recent incorporació la Zona Jove passa a estar oberta al públic de dilluns a divendres de les 16 h a les 20 h.

En el marc del conjunt de mesures de prevenció i protecció de la COVID-19 és necessari reservar l’espai amb antelació a través del Whatsapp de l’àrea (606 46 95 84) i per a un màxim de 6 persones. Descobriu tots els serveis i recursos, totalment gratuïts, que ofereix la Zona Jove:

ZONA DE JOCS I CUINA
Sala polivalent equipada amb projector i altaveus, cuina, zona sofàs, ping-pong, futbolí, revistes, còmics, llibres i jocs de taula com King of Tokyo, Sushi go! Carcassone, Dixit, Dobble o Speed Cups.

AULA “FORMA’T I PARTICIPA”
Aula d’informàtica i estudi amb servei de copisteria per alumnat de GES, Batxillerat i cicles formatius.

PUNT INFORMACIÓ JUVENIL
Informació, assessorament i tràmits en formació, treball, participació, associacionisme, cultura, salut, lleure i mobilitat.

PUNT JOVE D’ATENCIÓ A LES SEXUALITATS
Informació, orientació i derivació presencial i/o a distància de forma totalment confidencial sobre salut i sexualitat: Infeccions de transmissió sexual (ITS), Anticoncepció d'urgència, Retard de la regla, Avortament, Atenció sanitària, Plaer i pràctiques, Violència masclista, Atenció LGTBI i Diversitat sexual, Diversitat funcional, Canvis corporals i primeres vegades, Mètodes anticonceptius i Gestió de les emocions.

CARNET JOVE MUNICIPAL
El Carnet Jove és una targeta personalitzada, amb la qual els i les joves de Santa Cristina d'Aro poden accedir a descomptes i avantatges en establiments, botigues i comerços de la Vall d’Aro.
Per poder-lo sol·licitar cal:
- Residir a Santa Cristina d'Aro.
- Tenir entre 12 i 31 anys, ambdós inclosos.
*Sol·licita’l en línia a https://bit.ly/39LSrHN

Per a més informació i per descobrir tot el que pots trobar a la Zona Jove, no t’oblidis de consultar la seva pàgina web: https://joventut.santacristina.cat/

Les famílies d’adolescents i joves, si teniu dubtes o consultes, poseu-vos en contacte amb l'àrea al 972 83 79 18 - 606 46 95 84 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Zona Jove

AJUTS PER EMPRESES I AUTÒNOMS DEL SECTOR TURÍSTIC

A partir de demà 26 de novembre a les 9.00h es podran tramitar els ajuts per a empreses i autònoms del sector turístic.

Aquesta convocatòria està dotada amb un total de 19M d'euros que està destinada per:

  • Guies de turisme de Catalunya habilitats
  • Titulars d'establiments d'allotjament turístic
  • Agències de viatges
  • Empreses explotadores d'habitatges d'ús turístic
  • Establiments i activitats d'interès turístic

Aquesta convocatòria és compatible amb les dues línies d'ajuts que ja s'han atorgat des de la Direcció General de Turisme.

Podreu accedir al tràmit mitjançant el següent enllaç:

Subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per la COVID-19 (Agència Catalana de Turisme). Canal Empresa (gencat.cat)

covid19

DECRET: CONVOCATÒRIA DEL PLE ORDINARI TELEMÀTIC DEL DIA 24 DE NOVEMBRE DE 2020.

DECRET.-

CONVOCATÒRIA DEL PLE ORDINARI TELEMÀTIC DEL DIA 24 DE NOVEMBRE DE 2020.

Fonaments,

Vist el que disposen els articles 78.2, 80 i 80.4 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals, aprovat per Reial Decret 2568/1996, de 28 de novembre,

Vista la Disposició Final Segona del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per a fer front al COVID-19 que ha modificat l'article 46 de la Llei 7/1985, afegint un tercer apartat que habilita ha celebrar sessions i adoptar acords a distància per mitjans electrònics i telemàtics, quan concorrin situacions excepcionals de força major, de greu risc col·lectiu, o catàstrofes públiques que impedeixin o dificultin de manera desproporcionada el normal funcionament del règim presencial de les sessions dels òrgans col·legiats de les Entitats Locals

Vista la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya,.

Vistos els fonaments, l’alcaldessa decideix convocar la sessió ordinària del ple municipal previst pel 24 de novembre de 2020 per mitjans electrònics.

Vist els anteriors fonaments,

DISPOSO:

PRIMER.- CONVOCAR la sessió ordinària a distància del Ple municipal pel dia 24 de novembre de 2020 a les 20:30 hores i FIXAR el següent ordre del dia:

ORDRE DEL DIA

 1.Acta de la sessió del Ple ordinari de data 27 d’octubre de 2020.- Lectura i aprovació

 2.Resolucions de l’alcaldia.- Coneixement.

 3.Sentències i Interlocutòries.- Coneixement.

4.Proposta de resolució d’incoació de procediment pel reconeixement del dret de les hereves del senyor Santiago Aymerich Dalmau a ser indemnitzades.(Expedient E103.1 001-2019)

5.Proposta de manifest unitari del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. 25 de novembre de 2020.

6.Proposta de moció presentada pel grup municipal PSC “per els PGE: uns pressupostos municipalistes per a la recuperació social de la seva ciutadania i l’emprenedoria local”.

7.Proposta de moció presentada pel grup municipal GUANYAREM “En defensa de la unitat de la llengua catalana”.

8.Proposta de moció presentada pel grup municipal GUANYAREM en relació amb “l’escalada militar al Guerguerat, al sud-oest del Sàhara occidental”.

9.Proposta de moció presentada pel grup municipal CIUTADANS, per “impulsar un pla de rescat social i econòmic per a les famílies, autònoms i empreses i sectors associatius, culturals i esportius del municipi davant la crisi provocada pel segon brot de la pandèmia Covid-19”.

  1. Proposicions urgents

11.Precs i preguntes.

SEGON.- NOTIFICAR la present resolució als membres integrants de l’òrgan col·legiat.

TERCER.- DISPOSAR que des del moment de la present convocatòria i fins a la celebració de la sessió, els expedients corresponents als punts que integren l’ordre del dia podran ser consultats pels membres de l’òrgan col·legiat.

LA DIPUTACIÓ DE GIRONA ATORGA MÉS 135.000 EUROS EN SUBVENCIONS A SANTA CRISTINA D’ARO.

LOGO DIPU

La Diputació de Girona ha concedit a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro,  a través del Fons de Cooperació Econòmic i Cultural 2020, més de 135.000 euros en subvencions.

Els Ajuts han permès al govern Cristinenc, fer front a despeses com la millora de l’enllumenat públic, la compra d’ordinadors, l’arranjament de camins municipals, així com actuacions artístiques.

En concret :

Subvenció de 110.511,05 euros en despeses corrents, concretament en despeses de manteniment i millora de l’enllumenat públic.

Subvenció de 2.800 euros en camins municipals, concretament en arranjament de diversos camins municipals

Subvenció de 2.670,41 euros en noves tecnologies, concretament en despeses per la compra d’ordinadors.

Subvenció de 19.501,95 euros, per despeses culturals, concretament, per despeses en actuacions artístiques”.

Més articles...

Facebook

Instagram

[ingallery id="1"]

Twitter