Prohibició d'encendre fogueres per les revetlles de Sant Joan i Sant Pere


El Cos d'Agents Rurals ha informat que en els municipis declarats d'alt Risc d'Incendis, com és el cas de Santa Cristina d'Aro, només s'autoritzaran fogueres de Sant Joan i Sant Pere, qualsevol tipus d'activitat de pirotècnica (castell de focs, petards, correfocs), fogonet de gas, flama del Canigó/torxes i falles a sol·licituds presentades en nom de l'Ajuntament o activitats econòmiques, d'associacions o col·lectius, sempre que tinguin el vist i plau de l'Ajuntament.

No s'autoritzaran sol·licituds fetes a nom de particulars.

Per aquest motiu:

- Queda prohibida l'encesa de fogueres per a les properes revetlles de Sant Joan i Sant Pere en tot el terme municipal de Santa Cristina d'Aro.
- Queda restringit el llançament de petards i altres articles pirotècnics en espais que estiguin a una distància mínima de 500 metres d'una massa forestal, i queda prohibit en tota la resta del terme municipal.
- El llançament de coets queda prohibit en tot el terme municipal.

BAN informatiu, Santa Cristina d'Aro, 7 de juny de 2023.


Prohibició fogueres pantalles

VENDA ENTRADES CONCERTS D'ARO

CONCERTS D'ARO 2023 - VENDA D'ENTRADES

Més informació

DIUMENGE, 14 DE MAIG, 12 h

ESPAI RIDAURA

LOS FUMEROS

ACTIVITAT GRATUÏTA

 

DIVENDRES, 28 DE JULIOL, 21 h

ESPAI RIDAURA

CLARA PEYA

PREU: 15 EUROS

VENDA D'ENTRADES

 

DISSABTE, 29 DE JULIOL, 19 h

ESPAI RIDAURA

JOAN VIVES

ACTIVITAT GRATUÏTA

 

DISSABTE, 5 D’AGOST, 21 h

ESPAI RIDAURA

RETROBEM LA SARSUELA - LOS CLAVELES

PREU: 15 EUROS

VENDA D'ENTRADES

 

DIVENDRES, 11 D’AGOST, 21 h

ESGLÉSIA SANTA CRISTINA

EMMA STRATTON

PREU: 10 EUROS

VENDA D'ENTRADES

 

DIVENDRES, 18 D’AGOST, 21 h

ESGLÉSIA SANTA CRISTINA

ALBERT GUINOVART I ELISABET FRANCH

PREU: 15 EUROS

VENDA D'ENTRADES

 

DIVENDRES, 25 D’AGOST, 21 h

ESPAI RIDAURA

SANT ANDREU DIXIE BAND

PREU: 15 EUROS

VENDA D'ENTRADES

 TITOL

CURS DE PREMONITORES I PREMONITORS DE LLEURE!


Vols descobrir el món de l’educació en el lleure? Aprendre tècniques educatives i recursos d’animació? I desenvolupar habilitats pròpies del monitor/a de lleure? Vols formar-te com a agent de salut comunitària?

Del 3 al 28 de juliol de 2023 (matins de 09:00 a 13:00h)
Lloc: Zona Jove
Obert a joves dels anys 2005, 2006 i 2007 (es pot realitzar amb 15 si es compleixen els 16 durant aquest any 2023).

Certificació pròpia de l’Escola i diploma expedit per la Generalitat de Catalunya en concepte del Pla de Formació del Voluntariat i l’Associacionisme de Catalunya.

PVP:
200 euros preu general
150 euros preu amb Carnet Jove Municipal de Santa Cristina d'Aro

A càrrec de Fundació Esplai Girona i la Zona Jove de Santa Cristina d'Aro

Inscripcions a través del següent enllaç: https://formacio.santacristina.cat/

Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o per Whatsapp al 606 46 95 84.

Slide Curs Premonitor de Lleure 2023

 

ELS ENCANTS - TOT DE SEGONA MÀ I GRATUÏT


ELS ENCANTS de Santa Cristina d'Aro és un espai que ofereix tota menta de productes en bon estat (mobles, joguines, bicicletes, eines... ) que han estat portats a la deixalleria i que mereixen un segona vida a casa teva.

Està situat a la Deixalleria Municipal i obrirà tots els primers dissabtes de mes, de 9 a 13 hores.

Es tracta d'un servei GRATUÏT per a les persones usuàries de la deixalleria i us podreu endur fins a 2 objectes cada mes. Si encara no la teniu, podeu recollir la targeta de la deixalleria a l'Àrea de Serveis Econòmics del consistori portant el rebut de pagament de la taxa d'escombraries.

El servei està gestionat per l'Associació de Dones per la Igualtat Ermessenda de Santa Cristina d'Aro.

Reutilitzar és la millor manera de no generar residus. Troba allò que necessites a ELS ENCANTS de Santa Cristina d'Aro!

Més info a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Logo Els Encants

RUTA MATEMÀGICA A SANTA CRISTINA


La Ruta Matemàgica de Santa Cristina d’Aro presenta vuit jocs sorprenents que desafiaran el vostre enginy mentre passeu una estona fascinant i divertida! Es tracta de vuit enigmes que semblen trucs de màgia però que, en realitat, tenen una base matemàtica, la qual es revela al final de tot.

Aquesta didàctica ruta també us farà descobrir interessants racons del nucli antic de Santa Cristina d'Aro, ja que els jocs s’ubiquen a diversos indrets del poble com ara l’antiga estació de tren, el Museu de la Màgia o l’església paleocristiana. Són jocs aptes per a tothom, de 10 a 199 anys.

Es tracta d’una ruta autoguiada; només us cal la guia que podeu descarregar-vos aquí: Llibret Ruta Matemàgica Digital pdf. També la trobareu -totalment gratuïta- a l'Oficina de Turisme de Santa Cristina d'Aro (punt d’inici de la ruta).

Si voleu aprofundir més en la mecànica de cadascun dels jocs, ho podeu fer clicant a Els secrets de la Matemagia, on revelem els secrets matemàtics que hi ha darrere cada joc. D’aquesta manera, podeu esdevenir matemags/gues i fer-vos els vostres propis trucs!

Consulteu aquí el recorregut de la Ruta: Wikiloc - Ruta Matemàgica de Santa Cristina d'Aro

ruta matemagia


Mapa Ruta Mtmagia

JOVENTUT: CURSOS, TALLERS I SORTIDES


L’àrea de Joventut de Santa Cristina d’Aro ha programat per aquesta temporada 2022-2023 un total de 8 cursos, 11 tallers i 4 sortides de lleure. Per poder-hi participar, cal fer la inscripció, ja sigui presencial pels tallers o on-line pels cursos i les sortides!

Anglès, Percussió, Guia cultural i informació turística, Assistència sanitària, Premonitor de lleure... i un munt de tallers creatius t’estan esperant per aquest nou curs!

Com a principals novetats en les sortides, aquesta temporada s’han programat l’escapada a Salting Girona durant les vacances de Nadal, les colònies de Setmana Santa al Pla de l’Estany i la sortida al Parc Port Aventura després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia. També cal destacar la recuperació del curs d’Assistència Sanitària Immediata (que s’oferirà de forma intensiva durant les vacances de Setmana Santa), i de la programació per primera vegada del curs de Premonitor de lleure infantil i juvenil (que amb un total de 80 hores de formació es realitzarà durant les vacances del proper juliol 2023). Tots dos cursos aniran dirigits a joves nascuts a partir de l’any 2007.   

Les inscripcions als cursos del 1er trimestre són del 12 al 30 de setembre a través de la web joventut.santacristina.cat.

Per a més info i per descobrir tot el que pots trobar a la Zona Jove, fes un cop d’ull a la cartera de serveis juvenils (lleure i oci, cultura, salut, ocupació, associacionisme, participació, mobilitat i formació) a través de la pàgina web de Joventut: https://joventut.santacristina.cat/

Per a dubtes i/o consultes posa’t en contacte amb l'àrea de Joventut al 972 83 79 18 - 606 46 95 84 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..


1

SC313 - NETEJA

 

OFERTA LABORAL

Categoria professional
Personal per neteja
Descripció del lloc (funcions)
Neteja industrial per a supència a centre situat a Sant Antoni de Calonge. S'encarregarà de la neteja general de vestuaris, magatzems, lavabos, oficines i de les zones de producció. Jornada laboral de 20h/s distribuïdes de dilluns a divendres de 16.00h a 20.00h.
Suplència a cobrir de 15 dies.
Experiència /
Requisits sol·licitats
Molt valorable experiència fent ús de maquinària industrial.
Idiomes
xŸ Català      x Ÿ Castellà      Ÿ Francès    Ÿ Anglès      Ÿ Altres:
Data prevista inici
 Immediata
Vehicle propi
 
Ÿ
 
Edat
 
Indiferent
Tipus de contracte
Durada
 
Indefinit
Centre de treball
 Sant Antoni de Calonge
Sou brut / mes
 665
Horari
Matí: x
Tarda:x
Nit:
Observacions: Carnet de conduir B

SC314 - ADMINISTRACIÓ

 

OFERTA LABORAL

Categoria professional
Administratiu/va a 20 h
Descripció del lloc (funcions)
Seguiment d'obres , correus electrònics, seguiment empreses
Experiència /
Requisits sol·licitats
Formació professional I/Cicle formatiu de Grau Mig. Word, Excel, correu electrònic i Internet.
Idiomes
xŸ Català      x Ÿ Castellà      Ÿ Francès    Ÿ Anglès      Ÿ Altres:
Data prevista inici
 5 de setembre de 2022
Vehicle propi
 
Ÿ
 
Edat
 
Indiferent
Tipus de contracte
Durada
 
Indefinit
Centre de treball
 Calonge
Sou brut / mes
Horari
Matí: x
Tarda:
Nit:
Observacions: Carnet de conduir B

RECOLLIDA PORTA A PORTA

El passat 1 de DESEMBRE de 2022, Santa Cristina d'Aro va inaugurar una nova era en la recollida de residus, implantant el sistema de recollida de residus PORTA A PORTA al nucli urbà del municipi

tres cubells

La recollida de residus porta a porta és la única alternativa per millorar els índex de recollida selectiva del municipi, complir amb les directives europees, reduir progressivament els costos de tractament de residus i millorar el medi natural de la zona on habitem.

La Unió Europea estableix que, per l’any 2025, el percentatge mínim de reciclatge de residus municipals ha de ser del 55 %, un objectiu molt allunyat dels percentatges de reciclatge actuals. A dia d’avui, sense tenir en compte les dades de la deixalleria municipal, a Santa Cristina d’Aro el 75 % dels residus que s’aboquen als contenidors de la via pública acaben al contenidor gris de rebuig i, per tant, només un 25 % es recullen selectivament.

Aquest gran gruix de residus que no es reciclen acaben a l'abocador de Solius, un equipament enclavat al bell mig del massís de l’Ardenya.

A més, el cost que suposa per a l’administració la gestió del rebuig, juntament amb el cànon, és cada any més elevat, mentre que gestionar els residus separadament comporta un ingrés de diners cap a l’administració a través del retorn d’aquest cànon de residus. Els costos tan elevats que suposa el fet de no separar correctament els residus s’acaben traduint en increments progressius de la taxa d’escombraries.

Per aquests motius, es van retirar els contenidors del nucli urbà i els ciutadans tenen la responsabilitat de separar correctament els residus generats i dipositar-los davant de la porta de cada domicili entre les 20h i les 22h del dia que correspongui segons la fracció que pertoqui aquell dia i seguint el calendari establert.

Imatge_calendari_porta_a_porta.png

EN CAS DE PATIR ALGUNA INCIDÈNCIA, com podria ser un cubell no recollit o trencat, us demanem que TRUQUEU tant aviat com us sigui possile al 681 361 934

La implantació d’aquest sistema permet:

  • Millorar la recollida selectiva, arribant a uns resultats d’entre un 60 i 80%.
  • Retirada dels contenidors de la via pública, que implicarà més espai disponible, no caldrà el manteniment i neteja dels contenidors i s’evitaran els desbordaments; per tant, hi haurà una millor qualitat ambiental.
  • Increment de la separació dels residus, així com una major consciència ambiental.
  • La recollida de residus de la facció vegetal o els voluminosos, tendeix a millorar.
  • Reducció dels costos dels residus a l’abocador i incineració, així com un augment d’ingressos del retorn de reciclables.
  • Desapareix l’anonimat en el lliurament de residus.

L’empresa encarregada de la gestió de residus, GBI, farà una recollida de totes les fraccions (rebuig, FORM, vidre, envasos i paper-cartró) que es situaran a la via pública. Aquesta empresa ha facilitat un KIT per fer possible aquest sistema de recollida que consta de: un cubell on es dipositarà la fracció orgànica i rebuig, un altre cubell on es dipositarà el vidre, envasos i paper-cartró, un cubell d’orgànica per a la cuina, 1 pack de bosses compostables, un fulletó informatiu on s’explicarà de manera més detallada que correspon a cada fracció i un imant amb el calendari de recollida.

Pel que fa a les urbanitzacions, es continuarà amb el sistema de recollida selectiva que hi ha establert, fins a nou avís.

 

 

SC311 - CUINER-A

 

OFERTA LABORAL

Categoria professional
Desenvolupar tasques de cuiner
Descripció del lloc (funcions)
Cuiner de restaurant gourmet
Experiència /
Requisits sol·licitats
Persona responsable amb iniciativa i ganes d'aprendre.
Idiomes
xŸ Català      x Ÿ Castellà      Ÿ Francès    Ÿ Anglès      Ÿ Altres:
Data prevista inici
Vehicle propi
 
Sí  Ÿ
 
Edat
 
Indiferent
Tipus de contracte
Durada
 
Indefinit
Centre de treball
 Santa Cristina d'Aro.
Sou brut / mes
Horari
Matí: x
Tarda:x
Nit:
Observacions: Cal que la persona tingui experiència en cuina, com a cuiner/a.

Més articles...