• Inici
  • Notícies
  • ES DECRETA EL PLA ALFA 3 AL MASSÍS DE LES GAVARRES I A L'ARDENYA

ES DECRETA EL PLA ALFA 3 AL MASSÍS DE LES GAVARRES I A L'ARDENYA


La Generalitat de Catalunya ha decretat avui el Pla Alfa 3 (alt perill d'incendi) a Santa Cristina d'Aro, que serà efectiu demà dijous 22 de juliol. Així doncs, degut a l'increment de risc d'incendi forestal, a partir d'aquesta mitjanit s'activarà el tancament d'accessos al massís de Les Gavarres i al massís de l'Ardenya-Cadiretes.

El Pla Alfa és un procediment operatiu que defineix les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant de les situacions de perill d'incendi que es produeixin. Es gradua en una escala de 4 nivells operatius,de 0 a 3, per cada comarca.

IMPORTANT, aquestes són les mesures a seguir amb l'activació del Pla Alfa 3:

- Resta completament prohibit encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, incloent les barbacoes i els fogons de gas de les àrees de lleure, així com fumar.
- No es permet l’accés als massissos a peu ni amb vehicle (queda totalment prohibida l'acampada lliure)
- Es suspenen totes les autoritzacions excepcionals per fer foc i es restringeix la pràctica d’activitats esportives al medi natural.
- Es prohibeix la realització de treballs forestals i queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d`incendi.

Seguiu les mesures detallades, tingueu molta precaució i eviteu riscos innecessaris!


pla alfa 3

 

Facebook

Instagram

[ingallery id="1"]

Twitter