• Inici
  • Notícies
  • TORNEN LA LITERATURA I LA POESIA ALS APARADORS DE SANTA CRISTINA D’ARO

TORNEN LA LITERATURA I LA POESIA ALS APARADORS DE SANTA CRISTINA D’ARO


L’Ajuntament cristinenc engega aquest cap de setmana la iniciativa ‘Aparamot’, a través de la qual una vuitantena de comerços del municipi mostren poemes i textos literaris breus escrits en llengua catalana als seus aparadors

Santa Cristina d’Aro, 8 d’abril de 2021. – Aquesta primavera, Santa Cristina d’Aro es converteix en un gran expositor a l’aire lliure de literatura en català on, tot passejant, es pot gaudir d’espurnes poètiques de Joan Vinyoli, Pau Riba, Joana Raspall o Mercè Rodoreda, entre d’altres. Literatura que queda atrapada involuntàriament en la mirada de les persones vianants, convidant-les a somriure, reflexionar i, en definitiva, a gaudir de la vida i de la cultura.

Aquesta iniciativa,  que se celebra per segon any consecutiu al municipi, tindrà lloc fins a finals de maig i s’impulsa en el marc de la  Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines, de la qual l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro en forma part.  

‘Aparamot’ vol afavorir que els espais expositius de les botigues de la població esdevinguin elements de difusió cultural, alhora que busca promoure la literatura i la poesia catalana, apropant-la a un acte quotidià tan senzill i habitual com és passejar i anar de compres.  Es tracta d’una iniciativa participativa on els comerciants han pogut triar el poema que s’ha plasmat al seu aparador, molts dels quals estan directament relacionats amb la naturalesa de cada comerç, fent referència a la temàtica de cada botiga o establiment.

Paral·lelament, l’alumnat de 6è curs de l’Escola Pedralta també ha participat en aquesta campanya, escrivint textos de la seva pròpia creació i/o elecció als vidres d’alguns departaments municipals i de les instal·lacions del consistori com el Pavelló d’Esports, l’Espai Ridaura o l’Oficina de Turisme.

Aquesta Primavera, Santa Cristina d’Aro i els seus comerços respiren cultura!


Aparamots 4