• Inici
  • Notícies
  • GAIREBÉ 200 PERSONES ASSISTEIXEN A LA INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “DE DERBI A DERBI, 100 ANYS” A SANTA CRISTINA D’ARO

GAIREBÉ 200 PERSONES ASSISTEIXEN A LA INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “DE DERBI A DERBI, 100 ANYS” A SANTA CRISTINA D’ARO


Santa Cristina d’Aro, 13 de juny de 2022.
– Dissabte 11 de juny es va inaugurar l’exposició “De DERBI a DERBI, 100 anys” organitzada per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, en col·laboració amb la família Pujolar.

A l’acte, que es va celebrar a les 19 hores davant de la sala d’exposicions de “La Caixa”, on s’ubica l’exposició, hi van assistir gairebé 200 persones entre personalitats, cristinencs, cristinenques i persones vingudes d’arreu, interessades en el món del motor. El carrer es va tallar expressament per a l’ocasió.

L’encarregada de presentar la inauguració va ser la regidora de Cultura, Sra. Tina Gorina, seguida per l’alcaldessa de Santa Cristina d’Aro, Sra. Mª Lourdes Fuentes, que va donar la benvinguda a l’acte. També van parlar la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Sra. Laia Cañigueral, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Sr. Joan Manel Loureiro i, finalment, van pujar a l’escenari tant membres de la família Rabasa, fundadors de l’empresa DERBI, com Josep i Jordi Pujolar, pare i fill, col·leccionistes cristinencs que, al llarg de la seva vida, han reunit gairebé 200 peces entre motos i bicicletes, així com també trofeus, records, fotografies i un llarg etcètera d’elements relacionats amb la marca.

L’exposició es duu a terme durant tres mesos, de l’11 de juny a l’11 de setembre, i obre els dijous, divendres i dissabtes de 19 a 21 hores, a la sala d’exposicions de “La Caixa”, situada a l’Avinguda Ridaura número 3 de Santa Cristina d’Aro. A més també s’obrirà, puntualment, els dies 24 i 25 de juliol per Festa Major del municipi, i el diumenge 11 de setembre per la Diada de Catalunya i com a tancament de la mostra.

En aquesta exposició trobareu una dotzena de motocicletes i quatre bicicletes que ens mostren l’evolució de la marca al llarg de la seva història, passant de les bicicletes Rabasa-Derbi a les motocicletes de carrer més populars, les que utilitzava la ciutadania en general, i culminant amb les “bales vermelles”, les motocicletes de competició.

Amb tot plegat, el consistori vol retre homenatge a aquesta reconeguda marca que va revolucionar el teixit industrial de Catalunya després de la Guerra Civil, i que va esdevenir famosa a nivell internacional, alhora que reconeix la tasca de la família Pujolar i la seva gran col·lecció que ha anat augmentant al llarg dels anys.

Finalment, en paraules de l’alcaldessa, Mª Lourdes Fuentes, es convida a tothom a “gaudir d’un recorregut per la història d’una marca que ha esdevingut mundialment famosa en el món del motor i la competició, i que esperem us desperti més d’un record d’altres temps.”

IMG 20220611 190702