• Inici
  • Notícies
  • ACTIVACIÓ D'UN PLA DE XOC COM A MESURA PREVENTIVA PER EVITAR FUTURES RETENCIONS AL MUNICIPI

ACTIVACIÓ D'UN PLA DE XOC COM A MESURA PREVENTIVA PER EVITAR FUTURES RETENCIONS AL MUNICIPI


Santa Cristina d’Aro, 25 d’agost de 2022.
– Després d’un mes de seguiment de les noves mesures aplicades pel Servei Català de Trànsit en referència a l’accés restringit a Santa Cristina d’Aro, el consistori ha detectat una notòria reducció de les cues que es formen al centre del municipi els diumenges a la tarda-vespre, facilitant la mobilitat del veïnat que, fins al moment, s’havia vist perjudicada.

Tot i la millora de les mesures, l’Ajuntament ha decidit posar en marxa un pla de xoc preventiu per evitar futures restriccions en dies puntuals, ponts o festius, tant pel que fa al que resta d’estiu com durant tot l’any. Aquest pla consisteix en el repartiment d’uns distintius entre les persones residents o que disposin de segona residència a Santa Cristina d’Aro, que serviran com a comprovant per poder accedir al municipi en el supòsit que, en un futur, es decideixi restringir puntualment l’accés a causa d’un gran volum de vehicles que pretenguin accedir-hi per evitar les retencions de l’autovia.

Tot i la senyalització especialitzada, en cas que el volum de vehicles sobrepassi les expectatives previstes, el consistori es reserva el dret de muntar punts de control en els accessos a la població, controlats per la Policia Local, on únicament deixarien entrar a aquells vehicles que disposessin del distintiu especificat, exhibit de manera visible.

Aquest distintiu es comença a repartir entre les residències de Santa Cristina d’Aro a partir d’avui dijous, 25 d’agost, i es preveu que, en un període de 10 dies naturals, estiguin tots entregats. En primera instància cada llar rebrà un sol distintiu però, aquelles que disposin de més d’un vehicle o que, en determinades ocasions, requereixin un distintiu extra per a familiars, persones visitants, treballadors/es o altres, podran recollir unitats extres als punts expressament habilitats: Oficina de Turisme, Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) i Policia Local.

Per recollir el distintiu no serà necessària l’entrega de cap documentació, però sí que es confirmarà que la persona que el reculli sigui resident o disposi de segona residència a Santa Cristina d’Aro, i es demanarà justificació de la demanda dels distintius extres que es requereixin.

Cal destacar que, aquesta, és una mesura preventiva i que, si les mesures restrictives continuen funcionant positivament com fins ara, no serà necessària la seva aplicació. En aquest cas, el consistori decideix activar-la per estar preparat en cas que, en un futur, s’hagi de posar en pràctica per possibles afectacions o retencions de major envergadura, amb la intenció d’afavorir al veïnat del municipi, vetllant perquè es puguin desplaçar amb normalitat, sense veure afectada la seva mobilitat.


NdP SCA 25 8 22 2