• Inici
  • Notícies
  • SANTA CRISTINA D’ARO GUARDONADA AMB TRES FLORS D’HONOR A LA GALA PROMOGUDA PER VILES FLORIDES

SANTA CRISTINA D’ARO GUARDONADA AMB TRES FLORS D’HONOR A LA GALA PROMOGUDA PER VILES FLORIDES


Santa Cristina d’Aro, 10 d’octubre de 2022.
– Santa Cristina d’Aro va ser reconeguda, el passat divendres 7 d’octubre, amb tres Flors d’Honor en la gala celebrada pel moviment Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC).

La cita va tenir lloc a l’amfiteatre del Camp de Mart, a Tarragona, on hi van convidar a 155 pobles i ciutats vinculades al moviment. Aquests reconeixements anuals s’entreguen als municipis catalans i comuns andorrans que aposten per la transformació de l’espai públic a partir del verd urbà.

En el cas de Santa Cristina d’Aro, que ha entrat a les Viles Florides enguany, ha obtingut la distinció de tres Flors d’Honor, reconeixement que han obtingut 73 municipis més. D’altra banda, 19 municipis han obtingut quatre Flors d’Honor, 49 dues i 13 una.

Els criteris per a l’obtenció d’un major o menor número de Flors d’Honor es basen en diversos aspectes relacionats amb els espais verds de la població, la sostenibilitat i les accions en pro de la biodiversitat, juntament amb la seva promoció estratègica i els programes d’educació ambiental, entre d’altres.

Segons la valoració del jurat, Santa Cristina d’Aro compleix molts d’aquests aspectes, entre els quals destaquen el foment de la jardineria als espais públics centrada en la utilització preferent d’espècies autòctones, l’eliminació d’herbicides, l’estalvi d’aigua o la sensibilitat envers els espais herbacis on es potencia la biodiversitat. La culminació d’aquests eixos, entre d’altres,  atorguen a la vila aquest reconeixement, un prestigi que el municipi valora molt positivament, tenint en compte que és el seu primer any dins el moviment.

L’encarregat de recollir la distinció va ser el regidor de Medi Ambient, Sr. David Segarra, que es va mostrar agraït i en plena sintonia amb el discurs de Mercè Martínez, presidenta de la CHOC, que va afirmar que “el valor de ser vila florida va més enllà de ser un municipi verd o un poble bonic i atractiu per al turisme” i que és “un extraordinari gest de responsabilitat cap al medi ambient, una acció valenta de lluita contra el canvi climàtic”.


Premi Viles Florides M Lourdes Fuentes alcaldessa
Foto: M. Lourdes Fuentes (alcaldessa de Santa Cristina d'Aro) sostenint el premi atorgat per Viles Florides