RESUM PLE ORDINARI PRESENCIAL 29 NOVEMBRE 2022


Ahir dimarts, 29 de novembre de 2022, es va dur a terme el Ple Ordinari Municipal del mes de novembre, de manera presencial a les 20:30 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Podeu visualitzar la sessió de manera íntegra al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=rKjaXDlObEw

Durant el Ple, en primer lloc, es va llegir i aprovar l'acta de la sessió del Ple ordinari de data 25 d'octubre de 2022. Seguidament, es va fer la presa de possessió del nou regidor de Junts x Catalunya, Sr. Jordi Vilanova Terrassench.

A continuació, es va donar coneixement de les resolucions de l'alcaldia i de la modificació dels membres del Grup Municipal JxCAT - JUNTS.

Tot seguit, el secretari va llegir la proposta de modificació de les retribucions dels membres del consistori, que va quedar aprovada amb 10 vots a favor i 3 abstencions de les persones membres del grup de Guanyarem i PSC.

La següent proposta, de modificació de crèdit mitjançant transferència de crèdit, va ser aprovada per 11 vots a favor i dues abstencions del grup de Guanyarem.

La proposta número 7, d'aprovació de reconeixement extrajudicial de crèdit d'obligacions, va ser aprovada per unanimitat, i la proposta número 8, de resolució de l'expedient de recuperació en via administrativa de l'ús general de lliure accés a la via de domini públic Rosamar, es va aprovar amb 8 vots a favor per part de l'equip de govern i 5 vots en contra per part dels grups polítics de l'oposició.

La 9ª proposta, d'aprovació de l'inici de l'expedient de modificació del contracte de serveis de recollida i transport de residus municipals i neteja viària, així com la 10ª proposta, d'aprovació inicial de l'inventari i projecte executiu de l'enllumenat públic exterior, es van aprovar per unanimitat dels membres del consistori.

La 11ª proposta, de pròrroga del conveni d'encàrrec de gestió amb el CCBE pel servei d'atenció psicològica de l'àrea de Serveis Socials per a l'exercici 2023, també va ser aprovada per unanimitat, així com la 12ª proposta referent a la declaració institucional del 25 de novembre de 2022. Dia Internacional per a l'eliminiació de la violència vers les dones.

En darrer lloc, la 13ª proposta, de moció de commemoració any Nativitat Yarza Planas, va ser aprovada amb 11 vots a favor, 1 en contra del grup de Ciutadans, i 1 absentció del grup del PSC.

Finalment, es va aprovar una proposició urgent amb 12 vots a favor i 1 en contra del grup de Ciutadans. Aquesta 14ª proposta, d'aprovació de l'adhesió a l'acord adoptat al Ple de la Diputació de Girona, referent a l'aprovació del manual de normes i procediment d'establiment dels criteris a seguir en l'aplicació del marc conceptual de la comptabilitat pública i de les normes de reconeixement de valoració recollides en el ple general de comptabilitat, es va aprovar amb 12 vots a favor i 1 abstenció per part del grup de Ciutadans. 

Pel que fa als precs i preguntes per part de l'Oposició, es van fer consultes referents al temps de resposta de les instàncies rebudes a l'Ajuntament, l'estat del POUM, la pressió de l'aigua al carrer Jordi Badia Fajet, els perímetres que s'estan pintant per a la nova recollida de residus Porta a Porta, la recent sentència respecte a l'abocador de Solius, la situació actual de l'obra de la nova biblioteca, i coneixement de l'estat de cobrament de les quotes pendents del Club de Futbol Llagostera de gener a maig.

Us recordem que podeu assistir de manera presencial als propers plens o bé seguir-los en directe a través del canal de Youtube del consistori: https://www.youtube.com/channel/UCDrhlT3QRf3OITQfqlYry6A