Pressupost ordinari 2020, 7,64 milions

El pressupost ordinari de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro per aquest any 2020 puja a 7,64 milions d’euros, segons va aprovar inicialment el ple municipal reunit ahir dimarts a la nit. El pressupost ordinari presenta un increment de prop de 200.000 euros sobre el de l’any passat. Respecte a les inversions reals, tot i comptar ja en aquest pressupost amb una partida de 30.136 euros, la major part s’aprovaran un cop se sàpiga el romanent líquid de tresoreria provinent del tancament del pressupost de l’any passat. L’alcaldessa, Lourdes Fuentes, va recordar que el nou pressupost incrementa partides com la de Cultura, Esports, Festes, Medi Ambient, Ensenyament, Turisme i Joventut.

En la partida de despeses de personal hi ha un increment de quasi el 8%, ja que es creen noves places a Joventut, Policia Local o Esports, s’amplia la jornada al tècnic de Medi Ambient o es preveuen 5 promocions internes. “La finalitat no és altra que potenciar les àrees”, va manifestar el segon tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Jaume Quintana. Per contra, Quintana va exposar que en el capítol de despeses de béns corrents i serveis hi ha una baixa de quasi dos punts i mig respecte a l’any passat. “Bàsicament perquè hem ajustat les partides d’acord amb la despesa real”, va afirmar el tinent d’alcalde. Tot i això, va explicar puges en algunes àrees i partides, com poden ser la de neteja de línies perimetrals, festes o casal d’estiu.

El pressupost ordinari, com també la plantilla de personal i la relació de llocs de treball, es van aprovar amb el vot favorable de l’equip de govern, format per ERC JxCat, amb el suport de Guanyarem-Comuns, que va decidir “donar un vot de confiança”, tot i que va manifestar la seva “sorpresa” per algunes partides, com la baixa de la partida de la Ràdio Municipal, de les escombraries o la puja de la partida de multes. Per la seva banda, el PSC es va abstenir i Ciutadans, hi va votar en contra. D’altra banda, el ple va desestimar la proposta de Ciutadans per publicitar i fer arribar el contingut dels pressupostos aprovats pel 2020 a tots els veïns de Santa Cristina d’Aro. La moció de Ciutadans només va comptar amb el vot afirmatiu del seu representant, ja que la resta de grups van votar-hi en contra, en considerar que hi ha altres mecanismes.

Moció contra la JEC

El mateix ple va aprovar, només amb el suport de l’equip de govern, una moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) respecte al president de la Generalitat, Quim Torra, i l’eurodiputat Oriol Junqueras. Segons la moció, la resolució de la JEC d’inhabilitació i retirada de la credencial com a diputat del President vulnera tant l’Estatut com el reglament del Parlament. I també rebutja la que denega la condició d’eurodiputat a Junqueras malgrat la sentència del Tribunal de Justícia d ela Unió Europea. A més, rebutja la resolució del Tribunal Suprem en què es denega la seva llibertat. En aquest sentit, demana a l’Estat espanyol u na solució política al problema de Catalunya i la llibertat de tots els presos i exiliats.

plegener03