La rua del Carnaval, amb premis

La gran rua del Carnaval de l’Amistat de Santa Cristina d’Aro comptarà, per primera vegada, amb premis econòmics. S’han creat 9 premis amb un total de 2.950 euros. Amb aquesta mesura, el nou equip de govern pretén potenciar i afavorir un Carnaval de més qualitat. Els premis complementaran les subvencions que ja s’atorguen a les colles de fora del municipi i que pugen a 6.000 euros. El carnaval de Santa Cristina, que arriba enguany a la XXXIX edició, tindrà lloc el diumenge 23 de febrer i aplegarà, d’acord amb els darrers anys, unes 60 colles i unes 3.000 persones disfressades. A més, cal recordar dues novetats més en aquesta edició: que s’ha tret a concurs el cartell, que ha guanyat la jove cristinenca Marina Aviñó Camús, i que durant la rua, acordat juntament amb Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro, no es podrà consumir, tenir a la vista i/o exhibir-se amb begudes alcohòliques, com ja es fa a Roses.

Hi haurà tres premis per a les carrosses grans (de més de 7 metres): 800, 400 i 200 euros. Tres més per a les carrosses petites (d’entre 5 i 7 metres): 500, 300 i 150 euros. I tres més per a les comparses: 300, 200 i 100 euros. Els premis els decidirà un jurat tècnic i tindrà en compte diferents conceptes. Els premis es faran públics el mateix dia de la rua al pavelló municipal d’Esports a partir de les 21.30 hores, durant el ball de fi de rua. Per aconseguir el premi caldrà que hi hagi un mínim de components de la colla premiada al ball i que vagin guarnits amb la disfressa amb la qual han desfilat. D’altra banda, s’atorguen 6.000 euros en subvencions, que poden anar a un màxim de 15 carrosses grans, 10 carrosses petites i 5 comparses.

El Carnaval de Santa Cristina començarà el dissabte 15 de febrer amb la presentació del Carnestoltes. La presentació es farà a l’Espai Ridaura, a partir de les 21 hores, i durant l’acte s’entregarà el premi del concurs del cartell, dotat amb 300 euros, a la guanyadora. La colla del Carnestoltes d’aquest any serà, dins del sistema rotatiu establert entre les colles locals, la colla Les Castanyes Voladores. En aquesta edició s’incorpora una nova colla local, la Mar i Muntanya, que fa que ara en siguin set. Les altres colles són Blaus & Cia, Els Caganers Alegres, Els Merlots, Ki els va parir i Dakidallà.

El mandat de Carnestoltes, que fins a la presentació no se sabrà si el personatge és rei, reina o ambdós, es clourà el 26 de febrer amb la rua de l’enterrament de la sardina. Entremig, cal destacar la rua infantil de disfresses, que tindrà lloc el dijous 20 de febrer. La rua infantil començarà a les 16,45 hores a l’avinguda Església i passarà pels carrers Pere Geronès i Teulera, fins arribar al pavelló d’Esports. A l’equipament municipal es farà el festival infantil, a càrrec d’Esquitx Lleure, i el concurs infantil de disfresses, que comptarà amb diverses categories segons l’edat. La festa es clourà amb l’entrega dels premis i el llançament de llaminadures.

cartellcarnaval2020