DONACIÓ DE SANG - 10 GENER


El proper dimecres, 10 de gener, es durà a terme la primera de les tres donacions de sang que ha programat per aquest 2024 el Banc de Sang i Teixits del departament de Salut de la Generalitat a Santa Cristina d’Aro. La donació tindrà lloc al llarg de quatre hores, de les 17 a les 21 hores, a l'Espai Ridaura.

Des del Banc de Sang es recorda que, cada dia, calen 1.100 donacions per poder garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments o accidents greus.

A més de la donació de sang, tots els menors de 40 anys podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os, a través d’una mostra de sang. Per fer-ho, només és necessari avisar a l’equip professional del Banc de Sang que hi hagi a la campanya.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

- Tenir entre 18 i 70 anys
- Pesar 50 quilos o més
- En cas de ser dona, no estar embarassada

Durant la jornada de donació, se seguiran totes les mesures de protecció necessàries per garantir la seguretat dels assistents.

Donació sang 10 gener 2024