• Inici
  • Notícies
  • COL·LOCACIÓ D'UNA LLAMBORDA STOLPERSTEIN EN MEMÒRIA D'EUSEBI VICENS SAGUÉ, DEPORTAT ALS CAMPS NAZIS

COL·LOCACIÓ D'UNA LLAMBORDA STOLPERSTEIN EN MEMÒRIA D'EUSEBI VICENS SAGUÉ, DEPORTAT ALS CAMPS NAZIS


El 27 de gener és el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, per això el dissabte 27 de gener de 2024 l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, junt al Memorial Democràtic, organitza aquest acte:

Dia Internacional Memòria Víctimes Holocaust A4

 

Hora 12:00 h
Lloc Plaça 1 d'Octubre de 2017
Condicions Activitat lliure i gratuïta
Descripció Hi assistiran els familiars del deportat; el Sr. Jordi Font i Agulló, director del Memorial Democràtic; l'Il·lm. Sr. Alcalde, Josep Xifre; i els regidors i regidores de l'Ajuntament

Eusebi Vicens Sagué (1910 – 1941) patí la deportació als camps nazis i hi va ser assassinat. És l’única persona de Santa Cristina d’Aro de la que tenim constància de la seva deportació. Per aquest motiu, sempre ha estat motiu del nostre interès i de l’interès de diferents investigadors.
L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, a través de l’Arxiu Municipal, va emprendre una recerca aprofundida sobre Eusebi Vicens a finals de l’any 2015, la qual encarregà a l’historiador local Albert Gamundi. Amb la recerca feta, l’Ajuntament li va poder retre un homenatge l’octubre de 2016 -coincidint amb el Dia Nacional de les Víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme i amb el 75è aniversari de la mort d’aquest deportat- i posà una placa commemorativa a can Ballester (barri de Salom), lloc on va viure. L’any 2018 el Ple de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va sol·licitar al Memorial Democràtic la fabricació d’una stolperstein o llamborda memorial -les fa l’artista alemany Gunter Demnig. Des de l’Ajuntament vam escollir la data en memòria de les víctimes de l’Holocaust per col·locar-la a la via pública: el proper 27 de gener de 2024.

Vegeu el post del Memorial Democràtic.
https://memoria.gencat.cat/ca/actualitat/noticies/detalls/noticia/Stolpersteine-2024-00001