FONTS NATURALS

Dins el nostre terme municipal tenim comptabilitzades nombroses fonts naturals, entenent com a tals captacions d'aigua subterrània no utilitzades amb finalitat comercial i no connectades al subministrament públic i que de forma habitual és utilitzada per la població per al proveïment d'aigua de consum humà, sense cap tractament previ.

Hem de tenir en compte que cap font natural serà potable pel consum humà, ja que només ho seria en cas d’estar desinfectada i no tingués cap tipus de microorganisme, paràsit o substància que pogués causar un perill per la salut humana.

Quan les circumstàncies de freqüentació siguin molt elevades (si de forma habitual, per tradició, costum o lleure, s’hi detecta la presència de persones que consumeixen l’aigua per beure o preparar aliments al voltant de la font o s’emporten l’aigua en recipients per al consum particular), el Departament de Salut recomana incloure la font en l’àmbit d’aplicació de l’RD 140/2003, pel que s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà.

Algunes de les fonts més freqüentades del nostre municipi son analitzades periodicament i s'informa als usuaris dels resultats sobre la qualitat de l'aigua.

Podeu consultar els resultats de les darreres analítiques de les següents fonts analitzades:

FONT PLATJA DE CANYET

FONT DE LA CASTANYEDA

FONT DEL PI

FONT DEL ROQUETAL

FONT DELS ARBRES

FONT DE MARIA DE RIBES (DOLÇA DE BELL LLOC)

FONT JOSEPA

FONT PICANT DE BELL LLOC

FONT PICANT DE PANEDES

FONT SOTERA

FONT DE CANYET

F34. F SoteraCEIN